مهمترین تصمیمات و نتایج صنعتی و اقتصادی سوریه در سال ۲۰۲۱
در زیر گزارش مهمترین تصمیمات و نتایج صنعتی و اقتصادی سوریه در سال ۲۰۲۱ بصورت لیست تهیه شده است که به حضور شما عزیزان میرسانیم
وزارت صنعت سوریه، ارزش سود سال ۲۰۲۱ خود را ۱۸۸.۱ میلیارد لیر سوریه برآورد کرد که نسبت به سال گذشته ۹۶ میلیارد لیر سوریه افزایش داشت.
همچنین تعدادی از پروژه ها در سطح شرکت ها و واحدهای تولیدی وابسته به موسسات دولتی صنعتی با بکارگیری از نیروهای خود را به اتمام رسانید
پرسودترین سازمان ها و صنایع سوریه
- به ترتیب سازمان کل صنایع مهندسی سوریه در صدر فهرست موسسات با سود تخمینی ۶۸.۲ میلیارد لیر(۱۹.۴ میلیون دلار)
- صنایع نساجی سوریه با ۴۲ میلیارد لیر( ۱۲ میلیون دلار)
- سازمان سیمان سوریه ۳۹.۱ میلیارد لیر(۱۱ میلیون دلار)
- صنایع غذایی سوریه ۱۰.۴ ملیارد لیر(۲.۹ میلیون دلار)
- صنایع شیمیایی سوریه ۶.۲ ملیارد لیر(۱.۷ میلیون دلار)
- سازمان عمومی تولید قند شکر سوریه ۳.۷ ملیارد لیر( ۱ میلیون دلار)
- سازمان حلاجی و بازریابی پنبه سوریه ۴۰۰ میلیون لیر(۱۱۴,۲۸۵ دلار)
بیشترین سود را بدست آورده اند.
- ارزش تولید شرکت های وزارت صنعت در سال ۲۰۲۱ حدود ۹۳۴.۹ میلیارد لیر سوریه با نرخ افزایش ۲۲۰ درصد نسبت به سال ۲۰۲۰ بوده است در حالی که ارزش فروش این شرکت ها به ۱۱۳۲ میلیارد لیر سوریه رسیده است که نرخ افزایش ۸۴ درصدی نسبت به سال گذشته را نشان می دهد
- تعداد واحدهای صنعتی اجرا شده در سال ۲۰۲۱ به ۲۹۱ واحد صنعتی و ۲۳۱ کارگاه رسید.
- بازسازی برخی از کارخانجات و شرکت های دولتی این وزارت از جمله
- شرکت دولتی صنایع مواد شوینده «سار» در منطقه تل کردی در حومه دمشق
- کارخانه های تمیزکردن پمبه “تشرین، الشرق و امیه” در حلب
- همچنین بازگشت تولید برای شرکت صنعتی پوشاک “زنوبیا و شمرا» در حلب وهمچنین بازسازی خطوط تولید شرکت “سکر تل سلحب را برای دریافت محصول چغندرقند از کشاورزان
- همچنین دو واحد تولیدی برای مشغول بکار خانواده شهدا افتتاح شد و دو واحد جدید نیز در حال آماده سازی است که تعداد واحدهای تولیدی به ۱۲ واحد رسید.
- انتقال بسیاری از دستگاههای بافندگی پروکاره و تراشههای پنبهدانه از شرکتهای متوقف شده به شرکتهای که بازسازی شدند و دوباره وارد مرحله تولید شدند.
- با مشارکت بخش خصوصی، بازسازی شرکت سیمان العربیه و شرکت شکر مسکنه در حلب و کارخانه خمیر مایه شبعا در حومه دمشق در سال ۲۰۲۱ آغاز شد
- آغاز راه اندازی واحد تولیدی پرکردن و بسته بندی آب “چشمه الفوار” در استان القنیطره
- راه اندازی روش جدیدی برای توزیع آب معدنی که در اوایل سال ۲۰۲۲ اجرا می شود به واقع ۷۰ درصد از تولید در مراکز فروش سازمان “السوریه للتجاره” و ۳۰ درصد در مراکز فروس سازمان “الاجتماعیه العسکریه” توزیع می شود.
مهمترین قوانین و تصمیمات صادر شده در سال ۲۰۲۱ که به احیای بخش صنعت کمک کرد
- قانون شماره ۳۰ سال ۲۰۲۱ که شامل معافیت مواد اولیه وارداتی بخش صنعت با ۱% حقوق گمرکی از مالیات و عوارض وارداتی است
- قانون شماره ۲۵ سال ۲۰۲۱ مبنی بر تمدید معافیت لوازم تولید و مواد اولیه صنایع دارویی از کلیه حقوق گمرکی و مالیات.
- صدور قانون جدید سرمایه گذاری شماره ۱۸ سال ۲۰۲۱ که شرایط مناسبی را برای فعالیت های سرمایه گذاری فراهم می کند و فضای تشویقی برای جذب سرمایه ایجاد می کند.
- قانون امکان بهره مندی صنعتگران از سهم خود از ارز صادراتی برای واردات مواد اولیه خود طبق تصمیمات بانک مرکزی (۱۰۷۰ و ۱۰۷۱) مربوط به تامین مالی واردات و تعهد ارز صادرات
- اجازه دادن به صنعتگران برای واردات پارچه های بافتنی در محدوده اختصاصی خود.
- مجوز واردات الکل طبی از انالایز ۹۷ تا ۱۰۰.
- تصمیمی مبنی بر گنجاندن چند صنعت در برنامه حمایت و توسعه تولید داخلی و صادرات
- لغو مالیات بر نخ های اکریلیک وارداتی به دلیل اینکه مواد اولیه در تولید پوشاک و منسوجات به شمار می اید.
- حذف شهرهای صنعتی از سهمیه بندی برق در برنامه های معین.
- سازمان استاندارد و اندازه شناسی، مشخصات استاندارد چند محصول صنعتی به روز کرده است
تحقیقات علمی و سمینارهای سوریه:
- امضای چهار طرح تحقیقاتی توسعه ای در بخش نساجی با همکاری سازمان کل صنایع نساجی و وزارت آموزش عالی و مرجع عالی تحقیقات علمی.
- با همکاری دانشکده مهندسی مکانیک و برق دانشگاه دمشق، گروه مهندسی مکانیک نساجی، دستگاهی برای کاهش ضایعات “جوت” اختراع شد که در کارخانه فرش دمشق مورد بهره برداری و آزمایش قرار گرفت.
- فارغ التحصیلی دومین دوره طراحی مد با فناوری سه بعدی با همکاری وزارت صنعت – سازمان کل صنایع نساجی، برنامه توسعه سازمان ملل متحد (UNDP ) و تعدادی از شرکت های بخش خصوصی در مرکز توانمندسازی جوانان در دمشق.
- با همکاری مرجع عالی تحقیقات علمی و سازمان کل صنایع نساجی برگزاری کارگاه آموزشی با عنوان «اولویت های ملی تحقیقات علمی و توسعه فنی بخش صنایع نساجی» است .با توجه به اهمیت این بخش در کشور به عنوان یک بخش حیاتی است که با تکیه بر افزایش نرخ سرمایه گذاری، رقابت پذیری، رشد، افزایش تولید داخلی و شناسایی اولویت های پژوهشی است که می تواند به توسعه بخش صنایع نساجی کمک کند.
- امضای تفاهم نامه بین سازمان کل صنایع نساجی و دانشگاه دمشق با هدف ارتقای همکاری های علمی در زمینه های تحقیق، توسعه، آموزش و توانبخشی در راستای نیازهای صنعتی داخلی.
- برگزاری کارگاه آموزشی با همکاری سازمان کل صنعت سیمان و مصالح ساختمانی و کمیسیون عالی تحقیقات علمی به منظور بررسی چالش های صنعت سیمان و نقش تحقیقات علمی در توسعه صنعت سیمان.
- مشارکت با بخش خصوصی ملی و شرکت های کشورهای دوست برای احیای شرکت های متوقف و تخریب شده با توجه به عوامل تعیین کننده اساسی و تمایل به ایجاد شبکه ای از پروژه های کوچک و متوسط که به صورت جغرافیایی و بخشی در راستای مقایسه توزیع شده اند. مزیت های موجود در هر استان که منجر به ایجاد مناطق صنعتی می شود.
- برگزاری سومین همایش فناوری صنعت سیمان با همکاری شرکت سیم تک جهت بررسی مشکلات و چالش های پیش روی کار این صنعت و ارائه پیشنهادات مناسب، همچنین در مورد انرژی های تجدیدپذیر و لزوم فعال سازی آن با حضور تعدادی از موسسات و شرکت های بخش دولتی و خصوصی و گروهی از شرکت های عربی و خارجی از جمله هولدینگ الرواحی از سلطنت عمان، شرکت اسپکترافلو سوئیس، شرکت ایرانی ساخت تجهیزات معدنی و تجهیزات سنگین EFM، و شرکت سرمایه گذاری مهندسی اردن، علاوه بر مشارکت انجمن تولیدکنندگان سیمان عراق از طریق فناوری ویدئویی.
- برگزاری دوره آموزشی در مرکز المعادن در مجتمع حرفه آموزی حلب که شامل ۱۹ معلم از تمامی استان های وابسته به وزارت آموزش و پرورش و وزارت صنعت در چارچوب همکاری وزارت صنعت – ریاست آموزش حرفه ای و برنامه توسعه سازمان ملل متحد در سوریه (UNDP)
- برگزاری بیست و پنجمین اجلاس ملی “کیفیت” در دمشق با حضور چند کشور عربی به مناسبت روز ملی کیفیت به منظور اشاعه فرهنگ کیفیت و احراز صلاحیت و تربیت کادر بر اساس استانداردها و به روز رسانی های بین المللی و به دنبال تثبیت حضور کیفی در عرصه های کمیته های علمی و فنی.
- وزارت اقتصاد و تجارت خارجی در طول سال ۲۰۲۱
- وزارت اقتصاد و تجارت خارجی در سال ۲۰۲۱ تلاش کرد برای حمایت از کالای داخلی با منطقیسازی واردات و حمایت از صادرات و پروژه های کوچک، متوسط و خرد از طریق برنامههای اجرا شده توسط نهادهای آن (تجارت خارجی، سازمان حمایت و توسعه تولید و صادرات داخلی، سازمان صنایع کوچک و متوسط و مناطق آزاد و سازمان دولتی برگزاری نمایشگاه ها و بازارهای بین المللی).
- وزارت اقتصاد وتجارت خارجی در تاریخ ۱۶/۰۸/۲۰۲۱ با هدف تقویت ساختار تولید داخلی در این زمینه تصمیمی مبنی بر توقف واردات ۲۰ قلم کالای مندرج در لیست الکترونیکی مجوزهای واردات به مدت شش ماه صادر کرد. با هدف تقویت ساختار تولید داخلی در چارچوب برنامه جایگزینی کالاهای وارداتی
- تعداد مواد و بخش های هدف برنامه جایگزینی واردات به ۶۹ ماده و بخش رسید، در حالی که تعداد سرمایه گذارانی که برای بهره مندی از مواد مصوب در برنامه اقدام کردند به ۵۳ سرمایه گذار صنعتی و کشاورزی رسید.
- برنامه کاهش نرخ مالیات وام، تعداد بهرهمندان وام های زیربرنامه از زمان راه اندازی برنامه تا تاریخ ۱۵/۱۲/۲۰۲۱ به حدود ۷۳ بهرمند رسید که ارزش کل حمایت یک میلیارد و ۸۹۵ میلیون لیر سوریه برآورد شده است.
- ایجاد انگیزه در صنعتگران برای کار و یافتن بازار برای فروش محصولات خود در خارج از کشور از طریق شروع به پرداخت عوارض ناشی از اجرای برنامه “حمایت از صادرات کالاهای صنعتی” با نرخ ۱۰ درصدی از قیمت محصول صادراتی (صادرات خود) و ۷ درصد برای صادرکننده به نمایندگی از دیگران از ارزش صادرات صنعتی
حمایت از تولید و محصولات سوری برای صادرات
تشویق کشاورزان از طریق شروع پرداخت عوارض ناشی از اجرای برنامه “حمایت از تولید محصولات کشاورزی برای صادرات” با نرخ حمایتی ۲۵ درصد از هزینه کرایه حمل ونقل برای محصولات صادر شده به عراق و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس. علاوه بر کمک به سازماندهی مشارکت سوریه در نمایشگاه های خارجی و حمایت از حدود ۵۰ نمایشگاه خارجی برای تبلیغ محصولات سوریه.
- تصویب سازوکار اجرایی اعطای مشوق برای تولید و صادرات مرکبات در دوره از ۰۲/۱۱/۲۰۲۱ تا ۳۰/۰۵/۲۰۲۲
- تکمیل قانون جدید سرمایه گذاری شماره ۱۸ سال ۲۰۲۱ که در تاریخ ۱۹/۰۵/۲۰۲۱ صادر شد و امکان اخذ مجموعه ای از مشوق ها و مزایای مالیاتی و گمرکی که موجب کاهش مالیات بر سرمایه گذاران در مرحله تاسیس و تولید
- تعداد طرح هایی که طبق قانون جدید مجوز سرمایه گذاری موقت اعطا شده است به ۷ طرح در زمینه های مختلف با هزینه ای حدود ۲۸۶ میلیارد لیر سوریه رسیده است. و پیش بینی می شود ۱۴۴ فرصت شغلی ایجاد کند.
- تعداد درخواستهای ارائه شده برای اعطای مجوز به ۲۳ درخواست از استانهای مختلف با هزینهای حدود ۸۴۰ میلیارد لیر سوریه رسید و پیشبینی میشود ۲۳۴۷ فرصت شغلی ایجاد شود.
- زمینه برپایی نمایشگاه ها، ستاد اجرایی نمایشگاه ها و بازارهای بین المللی ۴۸ نمایشگاه تخصصی برگزار کرد و مجوز برپایی ۵۱ جشنواره و ۸۶ بازار را صادر کرد.
- مشارکت سوریه در نمایشگاه اکسپو دبی ۲۰۲۰ با یک غرفه ممتاز که مورد تایید بازدیدکنندگان قرار گرفت که از میراث فرهنگی متنوع و غنی که در اختیار دارد مطلع شدند.
بازدیدها از سوی هیئت های رسمی و هیئت هایی از بخش خصوصی صورت گرفت.
- وزیر اقتصاد و امور خارجه، دکتر محمد سامر الخلیل در روز ملی سوریه در این نمایشگاه شرکت کرد و دیدارهای پرباری با تعدادی از مقامات برخی از کشورهای دوست شرکت کننده برگزار شد و در مورد واقعیت روابط اقتصادی و تجاری با آنها بررسی وتبادل نظر شد و در تاریخ ۱۳/۱۰/۲۰۲۱ یک مصوبه ای برای ایجاد شورای تجاری مشترک سوریه و امارات صادر نمود.
- وزارت تجارت خارجی، برای تامین نیازهای عملیاتی پروژه های موجود، در حال اجرا یا بازسازی به منظور افزایش تولید، تامین بخشی از نیازهای بازار داخلی و تشویق صادرات تلاش کرد که منجر به کاهش عدم تعادل تراز تجاری شد.
- تامین داروهایی که واردات آنها محدود به خود وزارت شده است، مانند واکسن ها، داروهای مخدر و مشتقات خون، علاوه بر واردات داردهای سرطانی و داروهای هورمونی و سایر داروهایی که توسط بخش خصوصی وارد نمی شود.ارزش داروهای وارداتی توسط شرکت بالغ بر ۶۸.۲ میلیارد لیر سوریه است.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.